Vriendelijke ontslagbrief schrijven: zo doe je dat

  • Home
  • Blogs
  • Vriendelijke ontslagbrief schrijven: zo doe je dat

Vriendelijke ontslagbrief schrijven: zo doe je dat

Wanneer je besluit om ontslag te nemen, is het belangrijk om je werkgever op een vriendelijke manier te informeren. Een vriendelijke ontslagbrief is een manier om je waardering te tonen voor je tijd bij het bedrijf en om je werkgever te bedanken voor de ervaring die je hebt opgedaan.

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het schrijven van een vriendelijke ontslagbrief.

Bedank je werkgever

Bedank je werkgever voor de tijd en ervaring die je hebt gehad bij het bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik wil u bedanken voor de geweldige ervaring die ik heb gehad bij dit bedrijf."

Bied hulp aan

Bied aan om te helpen bij de overgang naar een nieuwe werknemer als je dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Als er iets is wat ik kan doen om te helpen bij de overgang naar mijn vervanger, laat het me dan weten."

Verwijder negatieve opmerkingen

Het is belangrijk om negatieve opmerkingen te vermijden in je ontslagbrief, zelfs als je ontevreden bent over bepaalde aspecten van je baan. Houd je brief positief en professioneel en focus op de redenen waarom je besluit om te vertrekken.

Houd het kort en bondig

Een vriendelijke ontslagbrief hoeft niet lang te zijn. Houd het kort en bondig en focus op de belangrijkste punten. Geef aan wanneer je van plan bent om te vertrekken en bedank je werkgever opnieuw voor de ervaring.

Stuur het op tijd

Stuur je ontslagbrief op tijd, zodat je werkgever genoeg tijd heeft om zich voor te bereiden op je vertrek. Geef minstens twee weken van tevoren aan wanneer je van plan bent om te vertrekken.

Een vriendelijke ontslagbrief

Door deze tips te volgen, kun je een vriendelijke ontslagbrief schrijven die laat zien dat je waardeert wat je hebt geleerd en ervaren bij het bedrijf. Het kan ook helpen om een positieve indruk achter te laten bij je werkgever en collega's, wat nuttig kan zijn als je in de toekomst weer wilt solliciteren bij het bedrijf.

Heb je nog meer informatie nodig over het schrijven van een ontslagbrief? Dat vind je op deze pagina.