Bruto of netto salaris berekenen

Bruto of netto salaris berekenen

We krijgen vaak een bruto loon gepresenteerd, maar hoeveel hou je uiteindelijk van dit bedrag over? Het berekenen van je brutoloon naar een nettoloon is een lastige rekensom. Er zijn namelijk veel factoren die het bedrag wat je aan het eind van de maand krijgt kan veranderen:

  • Hoeveel je verdient
  • Wat je dienstverband is
  • Of je loonheffingskorting krijgt
  • Of je een auto of fiets van de zaak hebt
  • Inhouding van de zvw

Gelukkig hoef je dit werk niet zelf te doen. Hieronder vind je een handige tool die deze rekensom voor jou kan maken. Je kan de tool ook gebruiken om een nettoloon naar een brutoloon te berekenen.

Je loon van bruto naar netto berekenen

In je contract, of in een voorstel, staat vaak alleen je brutosalaris. Het is dan aan jou om te bekijken hoe dit zich vertaalt naar een nettoloon. Je zou kunnen wachten tot je het loon uitgekeerd krijgt, maar dit is niet altijd praktisch. Tijdens een salarisonderhandeling is het bijvoorbeeld fijn om alle feiten op tafel te hebben. Gebruik de onderstaande tol om je bruto of netto salaris te berekenen.

De berekening van bruto naar netto salaris

Met de bovenstaande tool kom je snel achter wat je netto, of bruto, gaat verdienen. Hoe meer gegevens je hebt, hoe realistischer het bedrag. Vul de tool zo compleet mogelijk in om een goed beeld te krijgen wat je aan het eind van de maand overhoud.

Het berekenen van je bruto naar netto salaris is vaak erg praktisch. Als je de baan, of het salarisvoorstel, al hebt aangenomen kan je goed zien wat je aan het eind van de maand kan uitgeven. Tijdens een salarisonderhandeling, of besprekingen van een contract voor een nieuwe baan, is het een uitstekende manier om te zien of het voorstel passend is bij wat jou voor ogen had.

Uit de tool komt een maandsalaris. Voor het uitrekenen van je uurloon raden we deze pagina aan.