Vakkenvuller salaris en functieomschrijving

Vakkenvuller salaris en functieomschrijving

Een vakkenvuller heeft een divers takenpakket, dat verder reikt dan alleen het aanvullen van schappen in een winkel. Naast deze kernverantwoordelijkheid zijn er verschillende andere rollen en taken die een vakkenvuller kan vervullen, afhankelijk van de behoeften van de winkel. Deze variëren van het uitladen van vracht tot het schoonmaken van de winkel en het controleren van de houdbaarheidsdata van producten.

Wat is het salaris van een vakkenvuller?

Het salaris van een vakkenvuller varieert afhankelijk van leeftijd, contracturen en werkgever. Het salaris van een vakkenvuller is vrijwel altijd gelijk aan het minimumloon. Dit betekent maximaal € 1955,- bruto bij een full-time contract wanneer je ouder dan 21 jaar bent. Laten we eens dieper ingaan op de details.

Leeftijdsafhankelijk salaris

Het salaris van een vakkenvuller is sterk afhankelijk van de leeftijd van de werknemer. Hier is een overzicht van het salaris op basis van leeftijd:

 • 15 jaar: als je 15 jaar oud bent en een contract hebt van 12 uur, verdien je € 4,58 per uur. Met een contract van 13 uur of meer, verdien je € 3,45 per uur.
 • 16 jaar: voor 16-jarige vakkenvullers met een contract van 12 uur is het uurloon € 5,29. Bij een contract van 13 uur of meer, verdien je € 3,98 per uur.
 • 17 jaar: als je 17 jaar bent en een contract hebt van 12 uur, ontvang je € 6,05 per uur. Met een contract van 13 uur of meer, stijgt je uurloon naar € 4,55 per uur.

Salaris voor 21 jaar en ouder

Laten we nu eens kijken naar het salaris voor vakkenvullers die 21 jaar of ouder zijn. Dit is waar de meeste vakkenvullers uiteindelijk terechtkomen naarmate ze ouder worden.

 • 36 uur per week: als je 21 jaar of ouder bent en 36 uur per week werkt, kun je een bruto maandsalaris verwachten van € 1995,-. Dit komt neer op een uurloon van € 12,79.
 • 38 uur per week: als je ervoor kiest om 38 uur per week te werken, daalt je uurloon naar € 12,12, wat resulteert in een bruto maandsalaris van € 1995,-.
 • 40 uur per week: voor diegenen die de volledige werkweek van 40 uur draaien, bedraagt het uurloon € 11,51, met een bruto maandsalaris van € 1995,-.

Bovenstaande bedragen zijn bruto bedragen. Benieuwd wat dit netto is? Kijk dan op onze pagina over bruto of netto salaris berekenen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basisloon zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden waar vakkenvullers van kunnen profiteren. Deze secundaire voordelen kunnen variëren afhankelijk van de werkgever, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Pensioen: sommige werkgevers bieden pensioenregelingen aan voor hun werknemers, waaronder vakkenvullers.
 • Reiskostenvergoeding: als je een aanzienlijke afstand moet afleggen om naar je werkplek te komen, kun je in aanmerking komen voor reiskostenvergoeding.
 • Vakantiedagen: als je fulltime werkt, heb je recht op vakantiedagen. Het aantal dagen kan variëren, dus het is belangrijk om je contract te raadplegen voor de exacte details.

Werkzaamheden van een vakkenvuller

Hieronder vind je enkele veelvoorkomende werkzaamheden van een vakkenvuller.

 • Vracht uitladen: als vakkenvuller ben je vaak betrokken bij het lossen van de vracht. Je haalt de karren uit de vrachtwagen en brengt ze naar het magazijn, waar je ook controleert of de vracht compleet is en een ontvangsthandtekening plaatst.
 • Vracht opruimen in het magazijn: nadat de vrachtwagen vertrokken is, begint het echte werk. Samen met je collega's breng je de vracht naar het magazijn en zorg je ervoor dat alles op de juiste plaats wordt opgeborgen, zodat je later gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt.
 • De vakken vullen: met alles netjes opgeruimd, is het tijd om de schappen te vullen. Je plaatst de dozen bij de juiste schappen en zorgt ervoor dat de vakken goed gevuld zijn. Eventuele overschotten worden teruggezet in het magazijn.
 • Houdbaarheidsdata controleren: niemand wil producten kopen die over de datum zijn. Daarom controleer je de houdbaarheidsdata van de producten. Nieuwe producten worden achteraan in het schap geplaatst, zodat de oudere producten als eerste verkocht worden. Je houdt ook de producten vooraan in de gaten om er zeker van te zijn dat ze niet over de datum gaan.
 • Schappen spiegelen: als vulploegmedewerker zorg je ervoor dat de schappen er altijd georganiseerd uitzien. Je bent nog niet klaar als alles is gevuld. Je schikt en verschuift producten zodat de schappen er strak en geordend uitzien.
 • Verpakkingsmateriaal opruimen: na het vullen blijft er vaak veel verpakkingsmateriaal over, zoals kartonnen dozen, plastic verpakkingen en bubbeltjesplastic. Jij bent verantwoordelijk voor het netjes opruimen van al het afval.
 • Schoonmaken: als vakkenvuller ben je ook bereid om schoon te maken wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om een gebroken fles wijn door een klant of een gesneuveld potje in het magazijn, jij staat klaar om ervoor te zorgen dat alles snel weer schoon is.
 • Voorraadtelling: in de winkel moet regelmatig de voorraad worden geteld. Je voert vaak steekproeven uit om het aantal beschikbare producten te controleren. Als er afwijkingen zijn, breng je dit onder de aandacht van je leidinggevende.

Verschillende soorten vakkenvullers

Een vakkenvuller heeft niet alleen de verantwoordelijkheid om schappen in de winkel aan te vullen, maar kan ook andere taken op zich nemen, afhankelijk van de behoeften van de winkel. Hier zijn enkele van de verschillende rollen die een vakkenvuller kan vervullen:

Magazijnmedewerker

In sommige gevallen werkt een vakkenvuller nauw samen met magazijnmedewerkers. Vooral in grote winkels is het magazijn aanzienlijk van omvang. De taak van een magazijnmedewerker is ervoor te zorgen dat alle goederen netjes worden opgeslagen, zodat de vakkenvuller ze gemakkelijk kan vinden wanneer ze de schappen gaan vullen. Als er geen aparte magazijnmedewerker beschikbaar is, kan het zijn dat de vakkenvuller ook deze taken op zich neemt. Dit voegt een extra laag van veelzijdigheid toe aan de functie.

Lader/ Losser

Wanneer er een vrachtwagen arriveert met nieuwe voorraad, wordt een lader/losser vaak ingeschakeld om te helpen bij het uitladen van de vracht. Samen met de magazijnmedewerker zorgen ze ervoor dat alle goederen op de juiste plaats in het magazijn worden geplaatst, klaar om door de vakkenvuller naar het juiste schap te worden gebracht. Ook deze taak kan worden uitgevoerd door de vakkenvuller als er geen specifieke lader/losser beschikbaar is bij de werkgever. Dit draagt bij aan de diversiteit van de baan en laat zien hoe vakkenvullers zich aanpassen aan verschillende taken binnen de winkel.

Kassamedewerker

Als het druk wordt bij de kassa, kan een vakkenvuller soms bijspringen om de klanten te helpen. Dit omvat het assisteren van kassamedewerkers bij het afrekenen van artikelen en het beantwoorden van vragen van klanten, zoals prijsinformatie over producten. Het vermogen om bij te springen bij de kassa maakt de vakkenvuller, een veelzijdige medewerker, klaar om te ondersteunen waar dat het meest nodig is in de winkel. Dit draagt bij aan de efficiëntie van het winkelpersoneel en zorgt voor een soepele winkelervaring voor klanten.

Doorgroeimogelijkheden voor vakkenvullers

Vakkenvullen kan een toegankelijke manier zijn om de arbeidsmarkt te betreden, maar velen vragen zich af of er mogelijkheden zijn voor groei en vooruitgang in deze functie. Het goede nieuws is dat er zeker mogelijkheden zijn om door te groeien, zelfs binnen hetzelfde bedrijf.

 • Teamleider: sommige vakkenvullers krijgen de kans om teamleiders te worden. Ze zijn verantwoordelijk voor het coördineren van andere vakkenvullers, het verdelen van taken en het zorgen voor een soepele winkelervaring.
 • Kassa Medewerker: als je interesse hebt in kassawerkzaamheden, kan je werkgever je mogelijk opleiden om ook aan de kassa te werken.
 • Assistent winkelmanager: voor diegenen die echt vooruit willen, is er de mogelijkheid om door te groeien naar een assistent-winkelmanagerpositie. Dit omvat meer verantwoordelijkheden en een hoger salaris.

Veelgestelde vragen over het salaris van een vakkenvuller

Hieronder enkele veelgestelde vragen over het salaris van een vakkenvuller.

Wat is het salaris van een Jumbo vakkenvuller?

Het salaris van een Jumbovakkenvuller volgt meestal dezelfde leeftijds- en loonstructuur als hierboven beschreven. Het exacte salaris kan variëren afhankelijk van de locatie van de Jumbo-winkel en andere factoren. Het is raadzaam om contact op te nemen met de specifieke Jumbo-vestiging voor de meest recente salarisinformatie.

Welk salaris krijg je als vakkenvuller bij de AH (Albert Heijn)?

Bij Albert Heijn geldt doorgaans dezelfde salarisstructuur op basis van leeftijd en contracturen. Zoals eerder vermeld, kan het exacte salaris variëren, dus het is het beste om contact op te nemen met de plaatselijke Albert Heijn-winkel voor specifieke informatie over het salaris.

Ik ben 15 jaar oud, hoeveel verdien ik als vakkenvuller?

Als je 15 jaar oud bent en een contract hebt van 12 uur, bedraagt je uurloon €4,58. Als je een contract hebt van 13 uur of meer, daalt je uurloon naar €3,45.

Ik ben 16 jaar oud, hoeveel verdien ik als vakkenvuller?

Voor 16-jarige vakkenvullers met een contract van 12 uur is het uurloon €5,29. Bij een contract van 13 uur of meer, verdien je €3,98 per uur.

Ik ben 17 jaar, wat zal mijn salaris zijn?

Als je 17 jaar bent en een contract hebt van 12 uur, ontvang je €6,05 per uur. Met een contract van 13 uur of meer, stijgt je uurloon naar €4,55 per uur.

Vakkenvuller vacatures

Als je geïnteresseerd bent in het worden van een vakkenvuller, dan ben je misschien verheugd te horen dat je binnenkort vacatures voor vakkenvullers kunt vinden op onze website. We houden je op de hoogte van de nieuwste kansen in deze boeiende branche. Blijf dus zeker onze vacaturepagina in de gaten houden voor vacatures voor vakkenvullers!